Singurul “small luxury hotel” de 5 stele din Romania este Carol Parc Hotel

Carol Parc Hotel, cunoscut si ca palatul Suter, este amplasat in cel mai inalt punct al Bucurestiului (langa Biserica Stravrapoleos), oferind astfel oaspetilor o panorama fascinanta. Cladirea de 1.500 metri patrati suprafata utila, este dispusa pe cinci nivele si are o valoare arhitecturala considerabila.

Palatul a fost construit in perioada 1902-1906 de catre arhitectul Adolf Suter, un apropiat al regelui Carol I. In perioada 2003-2007, omul de afaceri Adrian Petre, proprietarul de la momentul respectiv, a derulat un amplu proiect de consolidare si renovare a imobilului. La acesta au luat parte arhitecti si designeri de renume din Romania, Italia, Austria si Germania, coordonati de prof. arh. Calin Irimescu. In cadrul proiectului de renovare au fost utilizate materiale specifice epocii in care a fost ridicata cladirea, dar nu numai (stucaturi cu foita de aur, tapet de matase, piatra naturala de Turda, mobilier din lemn de cires, stejar si trandafir, obiecte de arta originale, candelabre din cristale etc.). In decursul celor patru ani, palatul a fost complet refacut atat din punct de vedere structural, cat si arhitectural; starea actuala a proprietatii corespunde celei originale in proportie de 70-80%.

Sursa foto: www.freshome.ro

IMG_0255carol-parc-hotel-restaurant-7700-31213-capital0002cph cn_image_1.size_.carol-parc-hotel-bucharest-romania-111993-2 hotel-carol-parc-bucuresti-bathroom poze_terasa_monaco_parcul_carol_5991 the-carol-parc-hotel

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *