Descopera mai multe despre stilul eclectic

Descopera mai multe despre stilul eclecticStilul eclectic este foarte permisiv si da voie imaginatiei sa se dezlantuie intr-un mod cu totul aparte. Eclectismul depaseste granitele conventionalului si imbina elemente eterogene intr-o maniera incredibila. Acceseaza https://www.activinfo.ro/casa-si-gradina/design-interior/ pentru mai multe informatii despre modul in care iti poti amenaja locuinta.

  Caracteristicile stilului eclectic

Contrastul are un rol foarte important in stilul eclectic. Mai exact intr-o camera se pot folosi foarte multe scaune astfel incat totul sa aiba aceeasi forma sau aceleasi proportii.

In stilul eclectic poti imbina culorile inchise cu cele deschise si poti amesteca elementele rustice cu cele elegante.  Este foarte important sa alegi cateva piese centrale in jurul carora sa se contureze decorul camerei.  Pentru a avea parte de toate astea este recomandat sa tii cont de regula opuselor: se pot imbina cu succes piesele glossy cu cele mate, matasea cu panza sau portelanul cu plasticul.

Ca sa iti poti amenaja locuinta in stil eclectic trebuie mai intai de toate sa creezi un fundal inchis la culoare. Peretii nu trebuie sa distraga atentia de la decor sub nicio forma. Poti crea un fundal excelent folosind culori precum alb, negru, bej sau gri. Poti chiar sa optezi pentru materiale naturale precum lemn sau piatra pentru podea.

Simetria si ecilibrul au un rol foarte important mai ales ca doar asa se poate evita supra-aglomerarea incaperii.  Chiar daca ai doua piese de mobilier care provin din stiluri diferite cel mai bine este sa ai grija ca proportiile lor. Ca sa iti poti armoniza piesele de mobilier din locuinta ta trebuie sa procedezi dupa cum urmeaza. Pentru inceput identifici trei stiluir principale pe care vrei sa le regasesti in incapere dupa care le ordonezi tinand cont de ordinea aleasa si alegi obiecte de mobilier dar si decoratiuni care sa corespunda cu acele stiluri alese.

O incapere eclectic trebuie sa fie plina de culori care sa se armonizeze. Poti alege o nuanta dominant pe care o poti folosi pentru a crea o legatura intre multimea de obiecte de diferite forme si texturi. Nu trebuie insa sa te temi du culorile puternice precum rosu, verde, galben, portocaliu sau violet. Toate acestea vor reusi sa iti transforme locuinta.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *