Cele mai cunoscute stiluri de amenajari interioare

Cele mai cunoscute stiluri de amenajari interioareSe spune ca locuinta este cea care iti reflecta personalitatea. Asa ca trebuie sa ai grija la modul in care casa ta arata. Daca vrei sa ai parte de o locuinta perfecta atunci trebuie sa citesti acest articol.  Mai poti vedea pe acest link mai multe moduri in care iti poti amenaja locuinta astfel incat sa fii cat mai multumita de rezultat.

   Iata care sunt cele mai cunoscute stiluri de amenajari interioare

Stilul clasic

Este stilul de design care nu se va demoda niciodata. Acesta este bazat pe principii clasice si totul consta in proportii si simetrie. Un interior realizat in stil clasic are de fiecare data un centru de interes. Rolul acestui centru este acela de a oferi echilibru intregii amenajari. Piesele de mobilier in stil clasic au nuante inchise si margini rotunjite.

Stilul traditional

Acesta este bazat pe armonie. Este caracterizat prin culori conservatoare, mobilier masiv si materiale naturale. Un detaliu absolut esential sunt tonurile de pastel care sunt prezente in intreaga amenajare.  Ca sa poti obtine un aspect traditional ai nevoie de foarte multe elemente clasice. Pardoselile in stilul traditional vor fi mereu din materiale naturale precum lemnul.

Stilul modern

Acesta a aparut la inceputul secolului XX si este caracterizat prin simplitate. Culorile care predomina in acest stil sunt cele in tonuri neutre precum alb, gri, negru sau bej. Paleta cromatica a acestui stil este destul de limitata iar peretii sunt vopsiti in tonuri naturale si fara decoratiuni. Fiecare piesa de mobilier se bucura de eleganta si de simplitate.

Liniile simple si curate ale stilului modern trebuie sa fie prezente in toata amenajarea. Podelele sunt realizate din materiale naturale precum beton, piatra si lemn. Culorile podelelor sunt la fel de simple si de naturale.

Stilul contemporan

Acest stil este  caracterizat prin linii simple si pure. Stilul contemporan este  cel care ofera mai multa libertate spatiului si ofera posibilitatea de a combina mai multe elemente. Paleta cromatica a stilului contemporan este realizata din: alb, bej, gri si culori vii care scot in evidenta elementele specifice ale spatiului. Intr-o amenajare a stilului contemporan poti utiliza culori precum: negru, galben, rosu, verde si turcoaz.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *