Transformarea unei hale intr-un club de divertisment

Spuma poliuretanica este din ce in ce mai folosita in izolatiile interioare si exterioare.

Desi in Romania a patruns initial ca si placi prefabricate pentru izolatii exterioare(precum clasicele placi de polistiren), incet-incet romanii au inceput sa recunoasca si adevaratele beneficii ale spumei poliuretanice pulverizabile. Aceasta luand cu usurinta locul materialelor de izolatie interioara precum termoflocul sau vata minerala. Spuma poliuretanica rigida pulverizabila poate fi aplicata cu usurinta pe pereti, pardoseli dar si pe tavane, avand un grad foarte bun de izolatie termica, fonica si hidro izolatie. Fiind un material usor si care se extinde dupa ce a fost pulverizat, a devenit favorabil in izolarea halelor pentru depozitare sau chiar a spatiilor comerciale.

In articolul de astazi va voi prezenta transformarea unei hale industriale intr-un club de divertisment. Mai jos puteti vedea poze cu transformarea incepand de la izolatia termica pana la lucrarea finala.

Proprietarii de hale metalice prefera izolatia cu spuma poliuretanica pulverizabila deoarece acest material nu este conductor termic iar dupa ce se expandeaza chiar blocheaza orice posibila influenta exterioara. Este impermeabil, usor si oarecum toxic pentru insecte. Spuma poliuretanica, spre deosebire de polistiren, este un material foarte rezistent la foc, valoarea R este de 7 – 7,5 in timp ce valoarea R a polistirenului este de 3,5 – 4, iar din punct de vedere al toxicitatii, poliuretanul este mai putin toxic. Trebuie stiut ca pentru izolatia exterioara se foloseste mai mult spuma poliuretanica din placi prefabricate, care de asemenea este net superioara polistirenului.

Din punct de vedere al costului, spuma poliuretanica rigida pulverizabila are un pret mai ridicat si trebuie aplicata de specialisti in domeniu. O astfel de echipa care se ocupa de izolatiile cu sisteme poliuretanice in Romania este Strike Cons. Materialul nu este fabricat in tara ci important din Spania, fiind un material de foarte buna calitate ce respecta in intregime normele europene. Este bine de stiut ca difera calitatea materialului in functie de furnizor, iar spuma este catalogata in 2 feluri: spuma poliruetanica rigida cu celula inchisa (peste 90% celule inchise) si spuma poliuretanica cu celula deschisa(avand specificatii apropiate de ale polistirenului), iar in comparatie cu vata minerala, spuma este net superioara.

In exemplul de mai jos s-a optat pentru izolatie interioara cu spuma poliuretanica rigida pulverizabila, ce cuprinde izolarea peretilor si a tavanului. S-a vrut transformarea unei hale metalice intr-un spatiu de divertisment….ceea ce puteti vedea si in imaginile urmatoare:

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *