Top 5 aparate pentru un aer curat si sanatos in casa ta

aparate purificat aerul interioramanajatPentru a fi cu adevărat curată, o locuință trebuie să se bucure și de un aer purificat și sănătos ; lucru cu atât mai greu de obținut cu cât poluarea din orașe este tot mai mare, aerul tot mai îmbâcsit, plin de alergeni, praf și polen, de care nu poți scăpa foarte ușor. Dar tehnologia din ziua de azi a găsit soluții pentru curățarea aerului și pentru a-ți asigura o atmosferă cât mai sănătosă și purificată în interiorul locuinței tale. În continuare îți vom prezenta 5 aparate, care, în funcție de necesitățile casei tale, îți vor schimba stilul de viață într-unul mai bun.

  1. Dezumidificator camera – cum îți poți da seama că ai nevoie de un dezumidificator de aer? Foarte ușor: dacă observi pete de umezeală pe pereți, condens în colțurile camerei, pete de mucegai, alimente cu semne de umezeală în debara, prosoape cu miros ciudat în baie, condens pe tâmplăria de termopan și așa mai departe, înseamnă că ai nevoie urgentă de un dezumidificator în locuința ta. În funcție de gravitatea situației, poți alege un aparat de dezumidificat pentru întreaga locuință (există pe piață dezumidificatoare profesioniste care fac față unei locuințe mari, sau chiar și unui depozit) sau pentru o singură cameră (dacă, de exemplu, ai probleme numai în debara, baie, sau una dintre camere, expuse la casa scării).
  2. Umidificator aer – cel mai bun mod de a combate aerul uscat, de a reduce sensibilitatea și de a te proteja de infecții respiratorii (în special în sezonul rece) este să investești într-un umidificator de aer. Așa cum aerul umed poate fi rău pentru casă, la fel și aerul prea uscat îți poate afecta sănătatea ta și a familiei tale. Aerul din locuință ar trebui să aibă o umiditate cuprinsă între 30% și 55%.
  3. Aer conditionat mobil – acesta este ideal pentru orice locuință, mai ales în timpul sezonului cald. Poate fi mutat cu ușurință și nu necesită o instalare specială. Aparatele de aer condiționat portabile sunt folosite și pentru economisirea energiei, pentru că pot fi utilizate numai în camera pe care o folosești și pe care o dorești răcorită efectiv. Aparatele de aer condiționat portabile oferă 2 funcții importante: dezumidifica aerul în timp ce îl răcesc.
  4. Purificator de aer – acesta crează un mediu de viață sănătos și poate elimina simptome cum sunt: alergiile, astmul, gâtul uscat, pielea iritată etc. Un purificator de aer bun poate curăța aerul dintr-o încăpere cu eficiență în captarea și eliminarea particulelor de peste 95%, dacă are lampă UV poate neutraliza diverse particule vii (acarieni, bacterii sau fungii), poate schimba întreg volumul de aer dintr-o încăpere, iar zgomotul produs este unul redus, deoarece este recomandată folosirea lui continuă.
  5. Difuzor de arome – acesta este un gadget esențial pentru o viață mai bună, mai relaxantă și mai sănătoasă.

Calitatea aerul pe care îl respirăm este foarte importantă, de aceea este esențial să ai grijă ca el să fie purificat și curat, optim din punct de vedere al umezelii, și, de ce nu, să îți încânte simțurile olfactive.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *