Tipuri de mobilier baie pe care ar trebui sa le incluzi in amenajarea baii

mobilier baieExista multe tipuri de mobilier baie, motiv pentru care alegerea pieselor potrivite poate sa fie o provocare atunci cand doresti sa amenajezi baia.  Nu intotdeauna vei avea nevoie de toate variantele dar este bine sa cunosti cateva informatii despre fiecare model de mobilier care ar putea sa faca parte din baia ta.

De la piese de mobilier mici pana la piese voluminoase si cu spatii de depozitare generoase, poti sa alegi oricare model in functie de cat de bine iti completeaza baia. In momentul in care renovezi sau ai decis ca a venit timpul sa reamenajezi baia, este important sa iti creezi o lista cu cele mai importante piese de mobilier baie care sa completeze armonios spatiul.

Mai devreme spuneam ca nu vei avea nevoie de toate piesele. Aceasta afirmatie este sustinuta de ideea de a nu avea un spatiu incarcat si care iti ofera posibilitatea de a te relaxa intr-un spatiu care are o nota linistitoare. Asadar, iata care sunt cele mai importante piese de mobilier baie:

Dulapuri cu oglinda

Dulapurile cu oglinda sunt montate deasupra lavoarului si au un rol dublu. Pozitia este foarte practica pentru barbierit, coafat, machiat sau pentru orice alta activitate care necesita utilizarea unei oglinzi. Al doilea sau rol este acela de a utiliza eficient spatiul pe verticala si sa se creeze spatiu de depozitare pentru obiectele care trebuie sa fie la indemana dimineata.

Un astfel de dulap cu oglinda este ideal pentru apartamentele cu bai mici, asa cum este in cazul constructiilor vechi in care totul era mic si compact.

Dulapuri blat pentru lavoar

Pentru baile spatioase solutia cea mai potrivita este reprezentata de dulapurile blat pentru lavoar. Acest tip de dulap este mai mare decat lavoarul si ofera spatiu de depozitare si pe partile laterale.

Dulapuri tip baza pentru lavoar

Acestea sunt create special pentru un anumit tip de lavoar si, in general, vin la set. Dulapul ocupa tot atata spatiu ca si lavoarul si se va potrivi perfect. Poate sa fie suspendat sau stativ in functie de preferintele tale.

Dulapuri tip coloanal

Pentru spatiul care ramane liber pe unul dintre peretii baii, poti sa montezi un dulap tip coloana. Acesta este inalt si are o latime mica pentru a fi mai ergonomic. Este foarte practic intrucat intr-un astfel de dulap incap toate obiectele care nu sunt utilizate in fiecare zi asa cum sunt accesoriile pentru curatenie, prosoape, accesorii pentru baie sau medicamente.

Baia este locul in care nu doar iti intretii igiena corporala dar te si relaxezi dupa o zi lunga si obositoare. Din punct de vedere al stilului exista tot atatea cate idei de amenajare exista. Daca ai un spatiu mai putin generos atunci poti sa folosesti spatiul pe verticala montand niste rafturi care vor fi foarte utile pentru a depozita diverse lucruri.

Si nu in ultimul rand, nu uita sa investesti in mobilier de calitate intrucat acesta te va servi pe termen lung. Alege un material care sa nu se strice dupa cateva luni din cauza conditiilor din baia ta.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *