Tipuri de izolatii termice. Care este materialul care imbunatateste cel mai bine confortul termic?

izolatii termiceOrice cladire locuita trebuie sa ofere un confort termic si fonic cat mai mare. Pentru asta, atat peretii interiori cat si cei exteriori au nevoie de o izolatie termica cat mai buna. Exista o multime de solutii de termoizolatii exterioare si exista si izolatii interioare cu diverse proprietati. Problema apare in momentul in care trebuie sa fie aleasa cea mai buna varianta, deoarece materialele folosite au proprietati foarte diferite.

Cei de la www.cidcontruct.ro au facut o analiza a principalelor materiale folosite pentru izolatii.

Care sunt principalele tipuri de izolatii?

Polistirenul. Este cel mai folosit material din ultimii ani, in conditiile in care este ieftin, are un transfer termic limitat si se monteaza usor. Poate veni in mai multe forme, cele mai populare fiind polistirenul expandat si polistirenul extrudat. Din pacate, in timp se poate umezi in conditiile in care nu este permisiv la vapori. Tocmai de aceea, nu este cea mai buna alegere pentru izolatie mansarda. Daca nu este montat asa cum trebuie si raman goluri intre placile de polistiren, poate aparea condensul.

Vata bazaltica. Vata minerala bazaltica este un alt material foarte apreciat. Exista mai multe variante, dintre care se evidentiaza vata bazaltica Petralana, cu proprietati imbunatatite. Acest material are o capacitate foarte buna de a izola termic si fonic si este o varianta ecologica. Din pacate, nu este intotdeauna cea mai ieftina, insa reuseste sa impiedice igrasia, nu lasa microorganismele sa se dezvolte si nu permite dezvoltarea fungilor.

Un alt punct forte al acestui material este faptul ca dispune de un spatiu cu aer intre fibrele de sticla, pe unde se poate evapora condensul aparut din cauza diferentelor de temperatura.

Vata bazaltica rezista cu brio si la incendii, fiind un material care nu are capacitatea de combustie, asadar, acesta este un alt punct foarte atractiv.

Celuloza. Este o alta varianta de izolatie cu proprietati foarte bune. Dintre toate materialele de constructii folosite pentru izolatii, celuloza este cea mai ecologica variata, in conditiile in care este obtinuta prin tocarea hartiei si adaugarea unor substante cu rol de protectie.

Avantajele majore oferite de acest material sunt faptul ca nu genereaza riscul de igrasie si este un material dur, inclus in clasa 0 de rezistenta. Spre deosebire de celelalte materiale, celuloza tine departe si eventualii daunatori.

Izolatia perfecta este cea care permite atat o termoizolatie cat mai buna, cat si cea care permite o hidroizolatie perfecta. De asemenea, este bine sa tina departe rozatoarele, daunatorii, mucegaiul si igrasia si sa fie cat mai ieftina. Este greu de gasit materialul care sa indeplineasca absolut toate aceste cerinte, insa exista din ce in ce mai multe solutii prin care proprietatile materialelor pot fi imbunatatite, cum ar fi adaugarea de praf de carbon in compozitia polistirenului expandat. Cu putina atentie, confortul fizic din interiorul oricarei case poate sa fie unul superior.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *