Termopanele si numeroasele detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand le alegi

termopaneTermopanele si-au castigat reputatia de cele mai bune si economice geamuri gratie instalarii usoare, izolarii foarte bune atat din punct de vedere fonic, cat si din punct de vedere termic si de ce nu, aspectului.

Pentru cei care isi construiesc o casa noua nu exista nici urma de indoiala ca suprafetele vitrate trebuie sa fie acoperite cu geamuri termopan. Totusi, alegerea geamului perfect se face in functie de numeroase criterii. Pentru a genera cat mai putine reparatii ferestre termopan, cei care isi instaleaza astfel de suprafete vitrate trebuie sa se orienteze in functie de materialul din care este realizata tamplaria, in functie de tipul sticlei sau de numarul camerelor de aer ale geamului. De asemenea, sunt o multime de detalii tehnice care pot decide gradul de confort, motiv pentru care cei de la reparatiitermopane-pvc.ro au simplificat toate aceste detalii si au facut o lista cu cele mai importante criterii de care un beneficiar fara cunostinte tehnice trebuie sa tina cont.

Care sunt cele mai importante lucruri care trebuie sa fie luate in calcul la alegerea geamului termopan?

1. Tipul de geam. Geamul termopan este un sandwich format din doua foi de sticla, intre care exista vid. Cele doua foi de sticla pot sa aiba proprietati extrem de variate. Se poate alege un geam standard, clar, un geam care reflecta lumina, comportandu-se ca o oglinda, un geam fumuriu sau un geam mat. De asemenea, pe piata exista si din ce in ce mai popularele geamuri Lowe, care ofera o foarte buna izolatie, dar si geamurile ornamentale.

2. Materialul folosit pentru tamplarie. Aluminiu, lemn stratificat sau PVC, fiecare dintre aceste materiale reusesc sa se impune prin anumite calitati si sa aiba mici dezavantaje. Cel mai folosit material este PVC-ul care a fost si asociat cu ideea de ferestre termopan, in conditiile in care este cel mai ieftin si are un foarte bun coeficient de izolare. Pentru aspect foarte placut insa, lemnul stratificat si aluminiul pot fi alegerile cele mai intelepte.

3. Coeficientul de transfer termic. Este un mic detaliu care conteaza foarte mult. In momentul in care se achizitioneaza un geam termopan este bine sa se caute valoarea masurata in W/m2K. In general, pentru profilele cu 6 camere este nevoie de un coeficient mai mic de 1W/m2K, in timp ce pentru profilele cu 3 sau 4 camere, coeficientul nu trebuie sa depaseasca 1/7 W/m2K

4. Manevrabilitatea. Nu in ultimul rand, termopanul trebuie sa fie usor de folosit si sa fie rezistent in timp, chiar si la o utilizare intensa. Este bine sa se acorde o atentie sporita feroneriei folosite si fiecarui detaliu, cum ar fi modul in care se deschide geamul. De asemenea, nu trebuie sa se neglijeze sistemele de ventilatie si plasele impotriva tantarilor.

Evident, conteaza si aspectul, insa cea mai importanta la un geam termopan este functionalitatea. Daca functioneaza corect si ofera o izolare foarte buna, aspectul poate sa varieze extrem de mult, atat in ceea ce priveste culorile, cat si in ceea ce priveste formele.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *