Scraplights: Reciclarea ingenioasa a unor cutii de carton

Scraplights este o colectie de obiecte ecologice de iluminat  acelor de la Graypants. Facute din carton recicleat si adeziv non-toxic, obiectele Scraplights sunt taiate cu un laser de mare precizie iar apoi asamblate manual. Fiecare obiect este cu adevarat unic, avand in vedere ca procesul manual face ca produsele sa difere usor in termeni de culoare sau model. Confectionand aceste obiecte de iluminat, cei de la Graypants au dat viata unor resturi de materiale abandonate transformandu-le in instalatii minunate de ilmuniat care se joaca cu lumina, umbra si efectele dramatice.

Desi sunt facute din carton, corpurile de iluminat sunt destul de solide, totusi nu sunt create pentru a fi folosite in zone umede sau afara din motive evidente. Toate lampile sunt tratate cu o solutie care reduce riscul de aprindere.

Ceea ce este de asemenea foarte interesant la Graypants, este productia „etica” a obiectelor. Cartonul este procurat local iar firma este implicata in programe sociale prin care acesta este colectat.

Sursa foto: www.freshome.com

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *