Pergola fixa versus pergola retractabila. Avantaje si dezavantaje de care tii cont la achizitie

pergolaPergolele reprezinta o sursa de umbra totala sau doar partiala pentru spatiul exterior si pot sa fie artificiale sau naturale. Pergolele artificiale sunt realizate din diverse materiale special concepute in acest sens, in timp ce acelea naturale sunt acoperite cu plante si flori.

Ce este o pergola fixa?

O pergola fixa are stalpii pozitionati pe pamant sau in beton, fara sa fie ridicati pe soclu in timp ce partea de sus este realizata din scanduri care, creaza un joc interesant de lumina si umbre. O astfel de constructie fixa nu poate fi modificata si va ramane in forma in care a fost instalata pana cand este complet demontata si inlocuita cu o alta similara sau spatiul ramane liber.

In momentul in care se doreste ca aceasta constructie usoara sa fie utila si pentru a proteja de soare sau de ploaie, este necesar ca structura sa sa fie analizata si proiectata inainte, astfel incat acoperisul sa fie opac. Exista mai multe materiale din care pot fi realizate pergolele fixe, cum ar fi lemnul, fierul forjat si alte astfel de materiale, insa niciodata o pergola fixa nu va oferi aceeasi flexibilitate ca una retractabila.

Ce sunt pergolele retractabile?

Gama de pergole retractabile nu scoate in evidenta produse la fel de estetice ca si cele de lemn sau din metal, insa acestea sunt utilizate datorita avantajelor pe care le ofera. In primul rand ofera umbra vara, au rolul de a imbunatati aspectul cladirii, ofera izolatie termica eficienta iarna si ofera si un nivel ridicat de flexibilitate pentru ca lasa utilizatorul sa aleaga momentul in care acoperisul este deschis sau tras.

Unde pot fi utilizate pergolele retractabile?

Acestea sunt destinate de obicei pentru gradini, pentru micile terase sau pentru balcoanele de dimensiuni mici, insa nu sunt folosite doar pentru locuinte si sunt mai multe alte cladiri care pot profita de toate avantajele oferite.

Conform royalpergola.ro restaurantele sunt unele dintre cele mai des intalnite cladiri din mediul de afaceri in care ar putea fi folosite pergolele retractabile vara. Acestea ajuta la construirea unui spatiu confortabil in aer liber care asigura totodata si o doza suplimentara de relaxare. In cazul in care sunt alese pergole automate si foarte bine construite, ele sunt utile inclusiv pe timp de iarna.

De asemenea, pergolele sunt foarte utile si pentru piscinele in aer liber, facand ca acestea sa poata fi folosite si in perioadele ploioase. Balcoanele sunt de asemenea locuri in care pot fi instalate pergolele retractabile in zonele rezidentiale, deoarece nu ocupa spatiu. Un astfel de pavilion retractabil isi va gasi utilitatea rapid indiferent de zona, motiv pentru care se concep tot mai multe sisteme complexe care pot fi gasite atat in zonele foarte calde, cat si in zonele reci.

Pergolele de calitate retractabile sunt impartite pe categorii si alegerea va depinde de modul de prindere, de forma si de cat de intins este spatiul. Asadar, fiecare persoana poate alege dispozitivul potrivit in functie de particularitatile constructive ale spatiului in care aceasta este amplasata.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *