Idei pentru amenajarea unei bucatarii

idei-pentru-amenajarea-unei-bucatariiDaca iti este greu sa gasesti obiectul potrivit in sertare si sa pastrezi bucataria curata, atunci ar putea fi timpul sa reamenajezi spatiul din bucatarie. Contrar multor pareri, nu ai nevoie de un spatiu enorm pentru a avea o bucatarie functionala. Totul tine de modul in care organizezi spatiul pe care il ai. De asemenea, nu este necesar sa elimini articolele din bucatarie pentru a castiga spatiu, ai nevoie doar de cateva trucuri si sfaturi care sa te ajute sa le organizezi mai bine. Iata ce poti face pentru a avea o bucatarie practica:

Alege un mobilier mic si util

Exista pe piata zeci de modele de bucatarii clasice de apartament, tot ce trebuie sa faci este s-o alegi pe cea potrivita nevoilor tale. Dupa ce iti alegi modelul preferat, poti realiza la comanda bucataria care sa se incadreze perfect in spatiul tau.

Defineste zonele

Inainte de a incepe sa pui toate articolele la locul lor, evalueaza intreaga bucatarie si grupeaza dulapurile si sertarele pe zone. Cea mai simpla modalitate de a face acest lucru este sa notezi care sunt cele mai importante obiecte si care este locul ideal pentru ele. De exemplu:

Zona 1: Obiectele pe care le folosesti zilnic vor fi amplasate intr-un loc accesibil, aproape de masina de spalat vase, daca este posibil. In aceasta categorie intra farfurii, boluri, pahare si cani, tacamuri, etc.

Zona 2: Vase pentru gatit. Acestea pot fi amplasate in apropiere de cuptor si aragaz. In aceasta categorie intra tigai, oale, spatule, linguri de lemn, cani de masurare, tavi, etc.

Zona 3: Camara. Chiar daca nu ai o camara, poti folosi un dulap pentru a depozita alimente uscate, condimente, obiecte de bucatarie mai mari etc.

Zona 4: Accesorii si depozitare. Langa frigider, daca este posibil, poti depozita urmatoarele: caserole, ambalaje alimentare, pungi, folie de aluminiu, etc.

Zona 5: Cafea si bar. Foloseste un dulap pentru a depozita doar cani de cafea, filtru, cafea, pahare pentru vin si bere, pahare pentru shot, si alte articole de bar.

Zona 6: Sub chiuveta. Poti depozita produse de curatare, saci de gunoi, cosul de gunoi, pastile pentru masina de spalat vase si detergent pentru rufe, etc.

Zona 7: Aceasta zona poate fi zona in care pastrezi articole speciale, cum ar fi vase pe care le folosesti in mod obisnuit doar la evenimente si cina alaturi de prieteni. Daca exista articole pe care le folosesti extrem de rar, atunci ar trebui sa le depozitezi intr-o alta zona a casei, cum ar fi intr-un dulap pe balcon, beci sau pod daca este cazul.

Creativitate

Daca ai ales unul dintre sutele de modele bucatarii clasice, atunci este momentul sa o faci si functionala. Trebuie sa incerci sa fii creativ in organizare, si sa determini ce rafturi si suporturi pot fi atasate pe mobilier sau langa, astfel incat sa fie utile si sa arate extraordinar. Poti instala un suport pentru tigai si oale pentru a economisi spatiu, si un suport pentru mirodenii. Pentru a utiliza spatiul de pe perete, poti instala un suport magnetic pentru cutite, si carlige pentru a agata orice iti doresti.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *