Design simplu sau design complex

Pentru urmatorul nostru studiu de caz am ales doua interioare foarte diferite, pentru a decide care este alegerea potrivita dintre cele doua extreme pentru un spatiu de dimensiuni reduse. Indiferent de alegerea care o veti face, suntem de parere ca atat frumusetea simplitudinii, cat si racnetul opulent al extravagantei sunt demne de apreciere.

Prima noastra vizita are loc intr-un pod din Camogli, un oras de langa Genova. Proiectul apartinand companiei arhitecturale gosplan, a avut ca scop incorporarea unui living, a unei bucatarii, a unui studio, doua dormitoare si o baie intr-un apartament, in ciuda restrictiilor impuse de acoperis si a podelelor minuscule.

Nu ne mira faptul ca pentru aceasta provocare s-a apelat doar la piese de mobilier personalizate, create special pentru acest apartament, si menite a fi depozitate dupa utilizare. Nu stim de ce, dar ne cuprinde un mic iz de agent secret britanic si misiuni secrete. Fiecare centimetru este atent calculat pentru solutii de depozitare ingenioase.

Al doilea proiect a fost creat de Rad Design Inc, si este un apartament modern din zona King West din Toronta. Aceasta pare resedinta perfecta pentru iubitorii designului, fiecare zona in parte reprezentand o declaratie de inovatie si unicitate.

In micuta sufragerie regasim un candelabru modern in forma de paianjen care iti va fura, nu capta, atentia. Pe fundal, un tablou plin de culoare atrage toate lumina catre canapeaua imaculata. Doua scaune Barcelona negre reprezinta adaugiri sofisticate la decorul sufrageriei exhibitioniste. In spatele cabinetului din bucatariei regasim alta opera artistica. Toate elementele acestea lucreaza in simbioza perfecta cu spatiul pentru ca peretii si mobila ramasa sunt calculate sa fie neutre.

Tavanul din beton expus reprezinta practic un afront genial adus elementelor luxoase din decor. Insa, parca trebuie sa va cerem din nou opinia, si in privinta acestei decizii indraznete …

Sursa foto: http://www.home-designing.com

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *