Cum se curăță o podea cu placi de porțelan ceramic

podea cu placi

O podea cu placi de porțelan creamic trebuie curățată după instalare pentru a asigura un aspect estetic impecabil și de lunga durata.

Curățenia gresiei ceramice , dece este important să ne gândim la asta acum

Succesul pardoseli din gresie ceramică, de obicei, se datorează, în mare parte, ușurinței de întreținere și curățare.

Acesta a pornit de la dale pentru care în procesul de finisare se aplica doar o ardere, pentru a ajunge la produsele de astăzi, cu performanțe mult mai bune în ceea ce privește atât estetica și, mai presus de toate, rezistență la uzură.

După cum se știe, o singură ardere nu garantează rezistența la uzură în timp, în cazul șocurilor și ciobiturilor accidentale, o să se întrevadă culoarea aluatului, care este diferită de decorul de suprafață.

Dimpotrivă, placă de gresie se face cu diferite aluaturi, mult mai rezistente și care să asigure aceeași culoare pe toată grosimea plăcii. Chiar și factorul estetic, între timp, a devenit discriminatoriu și-a consacrat în cele din urmă succesul gresiei din ceramică.

Tehnologia de astazi permite ca podele din porțelan să aibă aspect de lemn , piatra, marmură, și mai mult, precum și culori, grosimi, dimensiuni si finisaje care erau de neconceput o dată pentru plăcile ceramice.

Toate conservă, în unele cazuri, creșterea performanței, caracteristicile soluții practice care disting acest material.

Cu toate acestea, capitolul curățeniei rămâne unul dintre cele mai importante pentru îngrijirea, atât în timpul instalării cat și în întreținerea zilnică. Folosirea tehnicilor speciale și materialelor adecvate sunt cele mai bune arme pentru un management care va menține calitatea podelei inalterată și de lungă durată, chiar și în cazul utilizării constante.

Cum se curăța gresia de porțelan, după instalare și zi cu zi

Curățarea gresiei, destinată întreținerii de zi cu zi, să se facă distincția între curațarea corespunzătoare după instalare.

Aceasta înseamnă eliminarea reziduurilor de adezivi și mortare și toate acele materiale care contribuie la instalarea podelei, fie că este vorba de fond normal ca pentru pavajurile anterioare.

Curățarea zilnică a gresiei din ceramică implică o utilizare regulată a produselor de curățare concepute pentru a elimina murdăria comună, care se depozitează între plăcile de gresie și care, de asemenea, depinde de mediul în cauză.

În funcție de mediu fie ca este bucatarie, living, baie sau zonă de dormitor, tipul de murdărie se modifică, de asemenea, detergenții utilizați, și frecvența cu care sunt curățate aceste medii.

Producătorii recomanda anumite produse pentru curățare profesionale, în unele cazuri, oferind detergenti sub marca proprie, pentru a garanta protecția produsului în timp. În cele mai multe cazuri, cu toate acestea, detergenți normali funcționează la fel de bine și sunt disponibili în numar mare pe piață.

Este clar că operațiunea de curățare a gresiei ceramice la sfârșitul instalarii, așa-numita întreținere după instalare, în afară de a fi obligatorie, de asemenea, este deosebit de delicată și se desfășurată într-un mod neprofesionist poate să creeze daune permanente, mai ales în cazul gresiei ceramice , creând astfel pete opace sau semne vizibile.

Este, de fapt, pentru a îndepărta reziduurile de mortar și ciment, pentru care produsele utilizate, pentru cea mai mare parte sunt pe bază de acid, ele sunt diluate cu apă pentru a le distribui mai bine pe suprafețele care urmează să fie tratate, cu perii abrazive și instrumente adecvate.

Lipiciul și resturile de praf de materiale vor lasă un voal subțire, dar foarte insidios, deoarece tinde să absoarbă praful și grăsimea în cazul în care nu se clătește bine cu apă curată, ceea ce face dificilă mai târziu curățarea de zi cu zi a podelei de ceramică rezultând în opacitate și urme.

Nu este recomandabil, așa cum este subliniat în manuale de mulți producători de plăci de porțelan, efectuarea lucrări de întreținere după instalare, în special, in anumite condiții meteorologice, de exemplu, atunci când este cald și gresia este expusă la lumina soarelui. Acțiunea agenților chimici, în acest caz, este sporită de temperatura și este mai agresivă.

Curățarea gresiei ceramice: Sfatul companiilor după instalare

Pentru curățarea gresiei ceramice în etapa de după stabilire, LeanaEco recomandă utilizarea unei singure perii cu discuri corespunzătoare: în special, verde pentru suprafețe acoperite cu material anti alunecare și roșu pentru celelalte.

Compania recomandă, de asemenea, modul de a curăța ceramica în funcție de tipul de umplere utilizat:

  • ciment mortar amestecat cu apă
  • bi-component epoxidic și receptive

În primul caz, curățarea podelei se efectuează 4/5 zile după încheierea lucrărilor de tencuială, folosind un detergent pe bază de acid și testandul înainte pe suprafețe mici, în special în cazul plăcilor cu finisare lucioasa.

Trebuie să se umezească suprafețele înainte de operațiunea de spălare și de colectare a lichidului cu mașini de vid speciale. Se clătește bine cu apă curată și se șterge cu prosoape curate sau cu aceași mașina de vid.

Riscul, dacă nu faci totul bine, este de a nu vedea straturile lucioase din cauza reziduurilor.

În cazul în care chitul este de tip epoxi, va trebui să acționeze imediat după instalarea sa pentru ca se intareste in cateva minute, cu riscul de a lăsa pete inestetice. Acestea sunt instrucțiuni importante ale producătorului.

Curățenia zilnică a gresiei din ceramică: cum îndepărtam petele

În plus față de apă caldă în fiecare zi pentru a curăța gresia ceramica sunt uneori utilizați detergenți care conțin aditivi pentru lustruire sau ceară, care se vor depune pe suprafața podelei.

În aceste cazuri, se poate întâmpla ca unele lichide, cum ar fi coca cola și vin, sau altele asemănătoare, să poată elimina filmul subțire, care sa format, lăsând o in urmă o bucățică de finisaj mat original al placi de porțelan, oferind în mod eronat iluzia că acestea sunt pete.

Urmele de ceară trebuie eliminate complet pentru a restabili starea inițială.

Există produse care ar putea folosi pentru a restabili finisajul original.

Pentru curățarea zilnică, firma sugerează pur și simplu apă caldă cu o cârpă din microfibră sau apă fierbinte sau cel puțin care conțin doze mici de alcool.

Numai la fiecare 8-10 zile, folosind un detergent adecvat, cu condiția să fie lipsit de substanțe de tip ceara sau alte acoperiri de lustruire. Ele se găsesc în mod obișnuit pe piață, citiți doar componentele și să aveți grijă să clătiți bine.

Alegerea unor detergenți în comparație cu alți, depinde de tipul de pata care urmează să fie tratată. Curațatori alcalini sunt excelenți pentru Coca-Cola, cafea, sucuri de fructe, grăsime.

Pentru petele de vin care este un mai bun oxidant, în timp ce pe bază de acid este recomandat pentru reziduurile de calcar sau rugină solvent dacă este pătată cu cerneală sau marcator.

Pentru rosturi, folosiți un agent de curățare; pentru decoratiuni mai bine un detergent neutru fără ceară.

În cazul urmelor întunecate lăsate de pantofi de cauciuc trebuie să acționăm cu acțiune abrazivă directă, folosind bureți uscați normali sau bucăți de pastă abrazivă cauciucată care este disponibilă comercial (cum ar fi cele care pot fi achiziționate în magazinele de încălțăminte) și pe care o utilizați pentru același tip de probleme pe parchet din lemn sau laminat.

Cum sa protejam scurgerile și porțelanul lustruit mat sau lucios

Placile produse azi nu au nimic de-a face cu cele ale unui timp din punct de vedere estetic, efectul final dat de finisajul de suprafață, nu numai de culoare. Chiar și formatul, designul și grosimea aduc contribuția lor în acest sens.

Chiar și instalația este proiectată ad-hoc pentru a crea efecte speciale în mediul înconjurător. Acesta este modul în care gresia cu porțelan lustruit, plăci de marmura sau dale de ciment efect, sau din placi de porțelan efect de lemn opac, piatră sau efect beton.

Scurgerea trebuie sa fie imperceptibilă pentru a da continuitate în aer liber, sau pentru un efect mai puternic și geometric. Prin urmare, devine important să fie în măsură pentru a păstra atât timp cât frumusețea pardoselilor acoperite.

În plus față de curățare, de asemenea, puteți acționa preventiv asupra articulațiilor pardoseli folosind produse dedicate pentru a proteja finisajul sau pentru a împiedica alunecarea.

In primul caz, folosind produse care reduc porozitatea îmbinărilor realizate cu paste de ciment care, în acest fel, sunt, de asemenea, mult mai ușor de curățat după tratament.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *