Cum se alege pilota potrivita pentru iarna

Daca vrei sa ai un somn odihnitor alegerea unei lenjerii de pat si a unei pilote de calitate este un pas foate important.

Poate cea mai frecventa alegere este pilota din puf si pene de gasca, deoarece aceasta poate asigura caldura de care avem nevoie, fiind calduroasa dar in acelasi timp este usoara si nu o simtim ca ne apasa in timpul somnului.

Cand mergem sa cumparam o pilota umpluta cu puf si pene de gasca, stim ca vom plati proportional cu calitatea pilotei (exista si exceptii), costul de productie depinde de calitatea si cantitatea pufului folosit. O pilota ce este umpluta exclusiv cu puf de gasca va avea un pret mai ridicat fata de o pilota ce este umpluta cu un amestec de puf si pene. Pilotele cu umplutura sintetica sunt ceva mai ieftine, dar nu sunt la fel e calduroase sau usoare precum pilotele umplute cu puf, dar sunt mai indicate persoanelor care au probleme cu diverse alergii.

La fel de importanta la o pilota este tipul si calitatea materialului in care este imbracata. Este recomandat ca materialul sa fie un bumbac de foarta buna calitate, ce are o densitate a firelor in tesatura de cel putin 300, astfel nu avem surpriza neplacuta ca penele si puful din pilota sa iasa prin material si sa ne intepe in timpul somnului. La fel si pentru lenjerii de pat avem nevoie de un material din bumbac.

Pilotele mai groase pentru iarna, este cel mai bine sa le cumparam in lunile ianuarie, februarie si martie, atunci cand datorita ca se termina sezonul apar cele mai bune oferte si cele mai mari reduceri. Daca nu ai cumparat pilota din timp si si te grabesti poti sa faci cumparaturile si online, de la un magazin online ce vinde lenjerii de pat, si pilote.

Pilota trebuie ingrijita astfel incat sa te poti bucura de caldura ei cat mai mult timp. Pentru a o proteja este obligatoriu sa folositi  o fata de pilota si o lenjerie de pat de calitate, ce vor protejeaza astfel pilota. Pe timpul iernii, scoateti periodic pilota la aer cateva minute, iar in timpul verii, depozitati pilota intr-o cutie sau o plasa de material care sa permita aerului sa intre astfel incat pilota sa ramana pufoasa, nu este indicat sa fie depozitata in pungi de plastic, deoarece riscati sa se instaleze mucegaiul, de care vei scapa foarte greu ulterior. Atentie la locul unde veti depozita pilota, aceste nu trebuie sa aiba umezelea.  Pentru curatarea pilotei, urmati intotdeauna instructiunile pe care le gasiti eticheta. Spalati sau curatati pilota la sfarsitul sezonului, inainte de depozitare.

Este adevarat ca atunci cand comanzi online nu poti avea experienta atingerii pilotei, dar magazine online au obligatia sa accepte returnare produselor in cazul in care nu sunteti nemultumiti.  Si in plus poti alege intre mai multe pilote decat intr-un magazin clasic, si vei putea sa faci o comparatie mai buna intre preturi.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *