Cum sa faci economie de gaz in bucatarie

economie de gazDesi ritmul de viata actual nu ne lasa mult timp cand ajungem acasa, totusi placerea de a gati si de a simti mirosul unor mancaruri facute din ingrediente santurale nu poate fi inlocuit de ceea ce cumparam si incalzim la microunde. Intrucat cele mai multe bucatarii de la noi folosesc plita si cuptorul pe gaz, acest combustibil fiind mai ieftin, iata cateva sfaturi pentru a reduce consumul de gaz.

Aprindeti plita numai atunci cand sunteti gata sa gatiti si ingredientele sunt la indemana. Aceasta necesita o buna coordonare si planificare de catre bucatar. Aceasta inseamna ca caldura nu este irosita in timpul perioadei de asteptare, indiferent ca folositi sau nu o hota de bucatarie.

Utilizati oale sub presiune deoarece necesita mai putin combustibil pentru incalzire si, astfel, reduce timpul de gatire. Exista o explicatie stiintifica pentru acest lucru. Apa se fierbe la 100 grade Celsius la presiune atmosferica normala. Cand vasul de gatit este presurizat peste atmosferic, apa se fierbe la o temperatura mai ridicata. La acea temperatura mai ridicata, indiferent de carne sau de alte ingrediente din interiorul vasului, se gateste mai repede.

Evitati sa folositi prea multa apa atunci cand gatiti in timp ce acesta consuma combustibil si este nevoie de mai mult timp pentru a se evapora.

Acoperiti vasele si tigaile de gatit cu un capac pentru a preveni evaporarea caldurii.

Curatati arzatorul daca vedeti o flacara portocalie, galbena sau neuniforma. Aceasta inseamna ca exista combustie incompleta a combustibilului.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *