Cum sa alegi solutia corecta de iluminat pentru casa ta

corpuri de iluminatIluminatul este unul dintre elemntele cheie care va ajuta casa sa fie transformata in acasa. Alegerea corpurilor de iluminat trebuie sa fie un lucru pe care sa il luati in serios. Iluminarea adecvata va permite sa va indepliniti cu usurinta anumite sarcini, sau va va face sa ma simtiti mai sifuri si mai confortabili in locuinta voastra. Cu toate acestea, fiecare camera, are nevoi speciale si unice de iluminare. Daca esti un impatimit de arta, vei intelege si mai bine nevoie de a alege solutii corecte de iluminare. Cu lumina corecta poti pune in valoare tablourile sau alte piese pe care le ai expuse in casa. Iata un mic ghid despre cum poti alege iluminarea in casa ta:

  1. Pentru foaier, holuri sau scari: Alege o piesa impresionanta, deoarece zona foaierului va face prima impresie atunci cand va veti primi musafirii. Puteti apela la un candelabru traditional sau unul contemporan, pentru a oferi o iluminare de baza si a crea o atmosfera calda si primitoare. Scarile si holurile trebuie sa aiba o iluminare generala buna, pentru a preveni accidentele.
  2. Pentru zona de living: Utilizati solutii de iluminare incastrate. Asta deoarece va fi mult mai estetic si sursa de lumina va fi ascunsa. Corpurile de iluminat de perete si lampile interioare sunt de asemenea idei minunate.
  3. Pentru zona unde luati masa: Creati un punct focal cu ajutorul iluminarii. Poti alege un candelabru, iar daca iluminarea nu este suficient de puternica, lampadarele sunt o idee extrem de buna, in plus va vor ajuta sa creati o atmosfera prietenoasa. Puteti sa mai adaugati si accente de lumina, cum ar fi spoturile. Le puteti indrepta catre zona pe care vreti sa o scoateti in evidenta, sau doar vreti sa fie iluminata.
  4. Pentru bucatarie: Bucataria este una dintre cele mai aglomerate zone din casa. Nu doar ca mancarea este pregatita aici, dar si familia si oaspetii se aduna aici. Iluminarea suficienta si adecvata este o necesitate pentru indeplinirea tuturor nevoilor voastre culinare. Schitati un plan al bucatariei voastre care se concentreaza pe zonele de activitate si apoi decideti ce fel de lumina este potrivita pentru fiecare zona: generala, de accent sau decorativa. Pentru zona de lucru este indicat sa se foloseasca lampi care sa aiba o lumina puternica.

Nu uitati de baie. Baia este probabil ultimul loc unde oamenii isi doresc sa investeasca timp si bani. Cea mai buna alegere ca si iluminare pentru baie sunt becurile cu halogen.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *