Cum elimini acarienii din pilote, cuverturi si perne?

Este esential sa dormi intr-o lenjerie de buna calitate, precum cele pe care le gasesti pe www.expertpat.ro, deoarece o lenjerie de calitate inseamna in primul rand sanatate. De asemenea, este bine sa ai perne, cuverturi si pilote de cea mai buna calitate, care sa fie antialergice si care sa iti permita sa ai un somn cat se poate de linistit si de sanatos.

acarianOricare ar fi calitatea elementelor pe care dormi insa, acestea nu pot sta foarte departe de acarieni, care sunt mici paraziti care duc la formarea prafului si la generarea unor alergii respiratorii extrem de grave. Acarienii sunt peste tot prin casa, insa daca esti foarte atent atunci cand faci curatenie si cand iti ingrijesti curverturile, salteaua si pernele, ii poti indeparta si poti duce o viata cat se poate de sanatoasa.

Ce trebuie sa faci pentru a scapa de acarieni?

In primul rand trebuie sa aerisesti regulat ambientul. Aceste micro organisme iubesc foarte mult umezeala, asadar, daca mediul este umed, vei descoperi ca se dezvolta foarte repede. Daca aerisesti foarte bine incaperea in care stai, sansele sa se dezvolte acarieni sunt destul de mici.

Incearca sa expui la soare toate accesoriile din dormitor, indiferent ca este vorba despre perne, lenjerii de pat sau pilote. Soarecul este un puternic inamic impotriva acarienilor iar expunerea la soare a accesoriilor de dormitor contribuie cu siguranta la indepartarea lor.

Temperatura este si ea foarte importanta, asadar, daca vrei sa ai o viata fara acarieni, este bine sa mentii mereu o temperatura sub 20 de grade Celsius. Corpul uman se simte perfect la 20 de grade Celsius insa nu acelasi lucru se poate spune si despre acarieni. Acestia au un mediu ostil, atunci cand temperatura este de 20 de grade Celsius, asadar, fie vor muri, fie isi vor gasi alt loc unde sa stea.

Schimbarea frecventa a lenjeriei de pat este de asemenea un aspect foarte important, daca vrei sa indepartezi toti acarienii. Este bine de stiut faptul ca celulele tale moarte reprezinta hrana acarienilor si atata vreme cat nu schimbi lenjeria, celulele vor umple tesatura, creand un adevarat festin pentru micile organisme.

Spalarea lenjeriei trebuie sa se faca la 60 de grade Celsius iar asezarea ei pe pat trebuie sa se faca intr-un mediu uscat si cat mai curat si placut.

Acarienii pot sa reprezinte o problema reala pentru toti oamenii, insa daca avem grija la modul in care ne ingrijim accesoriile de pat, putem scapa de ei definitiv.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *