Cum alegi gardul potrivit pentru locuinta ta

Locuiesti la curte? Atunci gardul este un element de care in mod sigur trebuie sa ai grija. Pe langa faptul ca acesta iti protejeaza proprietatea are si un important rol estetic.  Un gard ii ofera personalitate locuintei tale. Acceseaza https://www.ecomunicate.ro/presa/constructii-arhitectura-design/ pentru a afla cat de important este gardul pentru locuinta ta.

     Tipul de gard in functie de material si stil

Gard din piatra

Piatra este un material rezistent dar constructia in sine a gardului ar putea fi mult prea minutioasa si prea complicata.  Dar punctul forte a acestui gard este ca nu mai mare nevoie de reparatii.

Daca vrei sa ai parte de un aspect fizic mai desavarsit atunci trebuie sa alegi piatra prelucrata, deoarece este mai finisata si iti ofera un gard fabulos.  Poti alege intre piatra de rau care este usor de montat si care ofera un aer rustic, marmura care este un material elegant si care este foarte rezistenta la schimbarile de temperatura sau ardezie  este un material care se desprinde din rocile subterane si care este rezistent la schimbarile de temperatura dar si la umiditate.

Gard din lemn

Are un pret accesibil si ofera un aer elegant. Pe langa asta gardul de lemn se poate repara cu usurinta. Daca vrei ca acesta sa reziste in timp este recomandat sa tratezi lemnul.

Gardurile de lemn sunt de doua tipuri, cele clasice adica cele montate vertical si cele tip ranch cu scandurile montate orizontal.

Gard din tabla

Tabla este un material ieftin si daca alegi sa construiesti un gard din tabla cel mai bine este sa torni si o fundatie de beton.

Poti oferi un stil aparte locuintei tale daca vei alege o tabla colorata.

Gard din caramida

Este folosit de foarte mult timp deoarece este rezistent in timp. Nu are costuri mari de intretinere si iti poate oferi un aspect cu totul inedit.  Daca vrei sa construiesti un gard in panta atunci il poti face pe mai multe nivele.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *