Cu ce sunt umplute pernele decorative și care este cea mai buna alegere?

perne decorativePernutele decorative sunt printre cele mai interesante accesorii, care pot sa imbunatateasca in mod vizibil aspectul unei incaperi, pot oferi suport pentru corp si sporesc doza de confort. De asemenea, sunt accesorii ieftine, ceea ce inseamna ca oricine si le poate permite.

Pentru a avea o calitate foarte buna, pernele decorative trebuie sa respecte anumite criterii, care conform celor de la www.brena.ro sunt:

  • Un material cat mai confortabil si cat mai rezistent, care sa nu faca cocoloase;
  • Un model cat mai atractiv. Poate fi un model destinat copiilor, cu motive din desene animate sau poate sa fie un model simplu. De asemenea, poate sa fie un model de perna cu paiete sau cu diverse accesorii, sau o varianta extrem de colorata. Modelul se alege in functie de incaperea in care va fi pusa perna.
  • O forma potrivita. Forma este foarte importanta si poate sa fie extrem de variata. Pentru copii, forma poate sa fie de animale, in timp ce pernele normale au forma dreptunghiulara, cilindrica sau triunghiulara.
  • Umplutura. Umplutura este de departe cea mai importanta. Aceasta dozeaza confortul oferit de perna, dar si rezistenta ei in timp, motiv pentru care trebuie sa fie tratata cu atentie.

Cu ce sunt umplute, de regula, pernele decorative?

Umplutura din fulgi. Este o varianta costisitoare si pretentioasa, care nu asigura intotdeauna calitatea pe care si-o doreste cumparatorul. Totusi, o perna decorativa cu fulgi este foarte usoara si chiar daca isi strica usor forma si-o recapata la fel de usor inapoi. Foarte multe perne decorative sunt umplute cu fulgi, insa scopul lor este strict decorativ, fiind destul de greu de utilizat.

Poliester. Perna decorativa din poliester este foarte apreciata datorita caracteristicilor sale deosebite. Pe langa faptul ca poliesterul este un material ieftin, acesta reuseste sa ia aproape orice forma, este foarte rezistent si nu acumuleaza umezeala. Acele bilute de poliester pe care le descoperim intr-un numar mare de perne reusesc sa ajute perna sa isi pastreze forma si este hipoalergic.

Spuma poliuretanica. Spuma poliuretanica este folosita foarte des pentru saltele, insa este un material excelent si pentru perne decorative. Acest material este foarte sanatos pentru toti cei care doresc sa se odihneasca pe o astfel de perna, insa are dezavantajul de a-si pierde forma in timp. Nu poate fi folosit, asadar, pentru perne cu forme atractive sau pentru perne care sa fie folosite pe termen lung si foarte lung.

Lana. Clasica lana are si ea proprietati excelente, fiind folosita deseori in pernele decorative traditionale. De regula, se foloseste lana netoarsa, care este foarte rezistenta, comoda si practica. Marele dezavantaj al acestui material este faptul ca trebuie sa fie schimbat din cand in cand.

Bambusul. Un material ceva mai scump, insa foarte atractiv, este bambusul, mai exact bilele din bambus. Acestea rezista intreaga viata, isi pastreaza forma si sunt foarte atractive din punct de vedere al sanatatii, cei care dorm pe ele putand sa se bucure din plin de un somn odihnitor.

Salvează

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *