Covor sau mocheta?

Amenajarea unei camere implica si alegerea unui covor sau a unei mochete. Indiferent de alegerea facuta este imporant sa va dati seama de cateva aspecte, precum: sa faceti diferenta intre tipuri de covoare si mochete, sa estimati modalitatea de intretinere pe o perioada mai lung si nu in ultimul rand sa alegeti pretul cel mai convenabil.

In momentul de fata, covorul, are rol decorativ. Covorul mai poate fi folosit pentru a accentua o zona speciala, cum ar fi un loc de luat masa sau de conversatie. Trebuie sa tineti cont de modul in care covorul se incadreaza in contextul cromatic pentru ca textura si aspectul reprezinta o componenta a personalitatii camerei. Esential este sa existe un echilibru in dozarea culorilor, fara a se incarca atmosfera.

mochete si covoare decorative

Cu conditia sa fie intretinute in permanenta, covoarele de lana, lucrate manual se potrivesc perfect in sufragerie. Pentru dormitor se poate alege un covor mai scump cu o tesatura mai fina si mai densa avand in vedere ca expunerea la pete este mai mica. Aspectul imporntant in alegerea unui covor este zona de amplasare si cat de circulata este acea zona.

Cele mai folosite materiale pentru confectionarea covoarelor sunt lana (putin mai scumpe) si fibra sintetica sau cele doua materiale combinate. Tesatura poate fi facuta cu fir buclat sau taiat, cu mentiunea ca tesatura cu fir buclat este mai rezistenta. Este imporant ca dimensiunea covorului sa se potriveasca cu dimensiunea locului de amplasare si sa nu fie ascuns pe sub mobila, pentru a putea fi admirat in totalitate.

Mocheta este o varianta mai ieftina de a ocupa spatiul de pe jos al unei camere. Pentru a nu avea neplaceri este recomandat sa luati o mostra din tesatura unei mochete si sa vedeti cum se potriveste in camera. La tesutul mochetelor se folosesti si polipropilena pe langa cele doua materiale folosite si la covoare si are ca dezavantaj inflamabilitatea. Dar exista modele care au suportat tratament de ignifugare si nu trebuie sa va faceti probleme.

La alegerea unei mochete este foarte important sa tineti cont de tipul firului cu care este tesuta, care poate fi: rasucit (cel mai rezistent), buclat (se poate modifica grosimea), fir in loop si altelte. Mochetele cu finisaj in catifea, de timp Saxony foarte luxoase si calduroase, insa, nerecomandate camerelor foarte circulate.

Urmand indicatiile noastre si simtul estetic al dumneavoastra, sigur veti face o alegere potrivita.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *