Cauti furtun presiune apa cu material protector pentru aplicatii industriale? Acest articol este pentru tine

image001Transferul de apa in diferite industrii, precum cele de agricultura, automotive, gradinarit si constructii, necesita anumite echipamente specifice fara de care activitatile desfasurate ar fi ingreunate sau ar supune angajatii la diferite pericole si riscuri de accidentare.

Printre multe alte produse necesare in industriile enumerate mai sus, cumpararea unui furtun presiune apa este importanta pentru ca transferul de apa sau vapori (care pot atinge temperaturi cuprinse intre 100 °C – 165 °C) sa fie realizat in conditii rapide, eficiente si sigure.

In functie de domeniul de aplicabilitate si utilizare, majoritatea furtunelor de presiune apa sunt destinate pentru utiizari generale in majoritatea sectoarelor de activitate din diferite industrii. In general, acestea nu sunt doar niste simple furtunuri dintr-un material instabil, ci sunt supuse procedurilor de fabricare prin ranforsare, fie cu insertie textila sau insertie textila dubla.

Pentru ce este folosit un furtun presiune apa si vapori si ce alte tipuri mai exista?

In functie de materialul de fabricare si sistemul de prindere si conectare, acestea pot fi de mai multe tipuri, in functie de substantele sau materialele transferate. Prin urmare, exista:

  • Furtun presiune pentru transferul de apa, vapori si continut chimic usor;
  • Furtun presiune pentru aspiratie si evacuarea compusilor petrolieri si/sau compusilor din material plastic;
  • Furtun presiune pentru transfer de apa cu continut chimic usor in aplicatii industriale;
  • Furtun reglator al presiunii pentru transfer apa calda amestecata cu lichid antigel pentru sistemele de racire, motoare si alte sectoare din industria automotivelor;
  • Furtun presiune apa pentru stingerea incendiilor;
  • Furtun presiune vapori si aburi la o presiune maxima de lucru (160 °C-165 °C);
  • Furtun presiune apa, vapori si aburi la o presiune maxima de lucru pentru instalatii chimice (din cadrul otelariilor si rafinariilor, santierelor navale si alte industrii).

Importanta unui furtun presiune apa este inteleasa in momentul in care investitia este realizata prin achizitia de produse de calitate. Cu alte cuvinte, orice astfel de furtun trebuie sa fie rezistent la abraziuni, socuri mecanice si ozon. In plus, atunci cand este necesar un furtun presiune apa in industria alimentara (dedicata prelucarii laptelui sau abatoare), trebuie alese acele produse cu tuburi interioare fabricate din cauciuc EPDM.

Cu alte cuvinte, e necesar sa aiba in compozitia sa: etilena, propilena, diena si metilen. Alte tipuri de furtunuri presiune apa sunt fabricate din materiale flexibile si usoare cum sunt cele din PVC, dar care sunt folosite pentru utilizari multiple si in cazurile in care apa transferata nu atinge temperaturi foarte ridicate.

Tuburile interioare ale furtunilor sunt incorporate pentru a asigura o capacitate mai mare atat de aspirare, cat si de transfer, iar materialul textil ofera posibilitatea ca acestea sa fie usor de manevrat, iar inclinarea acestuia sa impuna rezistenta in timpul acestor procese.

Presiunea ridicata de lucru si durabilitatea unor astfel de produse asigura un randament superior

Materialele protectoare sunt rezistente la numerosi factori externi, precum: temperaturi ridicate, produse chimice usoare si intemperii.

Pentru a vizualiza gama de furtune presiune apa disponibile in cadrul unei dintre cele mai mari fabrici din Romania, specializata in servicii si produse dedicate pneumaticii si controlului de fluide, acceseaza site-ul www.bartrom.ro si solicita o oferta de pret si consultanta gratuita in vederea dezvoltarii proiectelor tale.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *