Biroul de acasa

Cât de mult lucrezi acasă? Cu siguranță când vrei să perseverezi într-un anumit domeniu îți dai toată silința. De aceea este foarte important să ai un birou amenajat acasă, astfel încât să îți poți desfășura activitatea în cele mai bune condiții.

Întâi de toate consider că ar trebui să stabilești care este colțul din casă care ți-ar putea da starea aceea de liniște și confort, astfel încât să poți fi cât mai productiv(ex. lângă geam, unde lumina este mai puternică, la mansardă pentru că îți trebuie mai multă liniște, etc.). Alege o culoare caldă pentru pereți, culorile tari nu vor face altceva decât să te obosească și să te agite. Alege mobilierul ținând cont de stilul tău de viață, spre exemplu, dacă ai un caracter puternic, impunător, optează pentru un birou avangardist sau dacă ești o persoană căreia îi plac lucrurile simple, mergi pe stilul clasic(nu se va demoda niciodată). Așează-ți poze cu cei dragi pe birou, tapetează pereții cu tablouri ce te inspiră, expune-ți realizările în colțuri vizibile. Încearcă să îți creezi un spațiu cât mai aerisit, montează câteva rafturi sau o bibliotecă minimalistă pentru a avea la îndemână cărțile de specialitate, actele imporante sau resursele necesare atunci când te confrunți cu o problemă.  Alege un scaun ergonomic, astfel încât să îți mențină coloana cât mai dreaptă, și totodată suficient de comod încât să nu obosești prea tare. Eventual optează pentru un scaun cu roți, în felul acesta vei avea mai multă mobilitate. Gândește-te că petreci destul de mult timp la birou și ai nevoie de un confort sporit.

Urmând toți acești pași, vei fi motivat zi de zi să dai tot ce ai mai bun, pentru ca roadele muncii tale să fie cât mai înfloritoare.

Odată parcurși acești pași mai rămâne unul singur, dar la fel de important ca cei precedenți. Alege-ți un laptop cu o configurație puternică, ce te ajută nu doar să te organizezi mai bine, ci îți oferă suportul necesar în fiecare activitate desfășurată. În cazul în care călătorești destul de des, optează pentru un laptop portabil sau un ultrabook, în felul acesta vei avea acces la datele tale oriunde te-ai afla.

Nu ezita să ceri părerea unui specialist, în cazul în care consideri că nu te descurci în amenajarea colțului de lucru de acasă. Cu siguranță te va consilia în funcție de personalitatea ta și îți va da cele mai bune sfaturi, astfel încât să te simți cât mai comod, iar inspirația să își spună cuvântul.

În pozele de mai jos ai câteva exemple ce te-ar putea ajuta să te orientezi atât în ceea ce privește mobilierul.

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *