Amenajarea unei camere – lucruri esentiale de stiut

Tocmai te-ai mutat in casa noua si forma camerelor iti creeaza probleme? Spatiul este prea mare sau dimpotriva, prea mic? Pare neprimitor si gol, oricata mobila ai pune? Te putem ajuta cu cateva mici trucuri de efect in amenajari interioare.

Amenajeaza o camera

Camera prea spatioasa

Nuantele calde de teracota, auriu sau pruna reduc din dimensiunile camerei si o vor face mai calduroasa, mai prietenoasa.

Camera de mici dimensiuni

Este indicat sa vopsesti tavanul si peretii in alb dar si alte nuante reci: bleu, verde-menta sau violet (lila). O mocheta sau un covor de culoare deschisa va intregi aspectul final.

Camera joasa

Se poate recompensa lipsa inaltimii cu ajutorul catorva dungi late, facute pe verticala. Un alt mod de a ajunge la acelasi rezultat este de a vopsi peretii in culori inchise iar tavanul in alb sau bleu.

Camera ingusta si inalta

E un lucru stiut de toti ca nuantele inchise apropie peretii iar cele deschise in indeparteaza. Dar nu numai cu ajutorul culorilor se poate crea senzatia de spatiu ci si cu dungi orizontale, late si egale ca dimensiune, realizate pe perete in nuante complementare; sau, si mai bine, in tonuri diferite ale aceleiasi culori, de la cel mai deschis, la cel mai inchis.

Camera cu o forma neobisnuita, pereti rotunzi

In acest caz este preferabil ca tavanul si pererii sa aiba aceeasi culoare ca atmosfera sa fie armoniosa, unitara. Acest efect se obtine si cu o vopsea – emulsie satinata, intrucat luciul subtil al acesteia reflecta foarte bine lumina.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *