Aer conditionat mobil. Merita sau nu?

aer conditionat mobilAparatul de aer conditionat mobil este o alternativa la varianta fixa, venind cu o serie de avantaje dar si cu o serie de dezavantaje. Spre exemplu, daca locuiesti in chirie, un astfel de aparat poate sa iti ofere flexibilitatea de a-l muta dintr-o parte in alta si de a-l repozitiona. Din pacate, un aparat de aer conditionat mobil nu este chiar atat de puternic si poate sa consume mai multa energie.

Daca spatiul si bugetul iti permite, este recomandat sa mergi pe solutia unui aparat de aer conditionat standard, despre care poti citi aici mai multe lucruri.

Daca, in schimb, ai probleme cu spatiul sau cu bugetul, iata care sunt principalele lucruri de care trebuie sa tii cont la achizitia unui aparat de aer conditionat mobil si care sunt principalele avantaje si dezavantaje ale acestui produs.

Avantajele aerului conditionat mobil

Daca ne raportam la avantaje, descoperim o instalare foarte usoara pe care o poti face singur, flexibilitatea pe care ti-o ofera si faptul ca nu trebuie sa spargi niciun perete pentru furtunul de evacuare.

Dezavantaje ale aerului conditionat mobil

In ceea ce priveste dezavantajele, aparatul de aer conditionat mobil ocupa destul de mult spatiu in incapere, necesita scoaterea pe geam a tubului de evacuare a caldurii si de asemenea, necesita golirea periodica a rezervorului de apa.

Din punct de vedere al energiei electrice consumate, un astfel de aparat de aer conditionat nu sta foarte bine, insa per total, poate sa fie o solutie foarte buna in anumite conditii.

Ghid de cumparaturi

Pentr cei care s-au hotarat asupra unui astfel de aparat, acest ghid de cumparaturi poate sa fie extrem de util si ii poate ajuta sa ia cea mai buna decizie. Iata, asadar, care sunt principalele elemente de care trebuie sa tii cont la achizitie:

  • Capacitatea de racire. Masurata in BTU, aceasta capacitate trebuie sa fie de minim 9000 BTU pentru o incapere de aproximativ 15 metri patrati. Cu cat incaperea este mai mare, cu atat necesarul BTU este mai mare, adaugandu-se 500 BTU pentru fiecare metru patrat in plus.
  • Consumul de energie. Un aparat de aer conditionat mobil consuma destul de multa energie, asadar, este bine sa tii cont de acest aspect. Eficienta energetica este notata cu litere de la A la D, aparatele cele mai eficiente avand inclusiv notatia A+ sau A++. Evident, este bine sa cauti un aparat cu A, A+ sau A++ daca iti doresti economii pe termen lung.
  • Functii. Aparatul de aer conditionat mobil poate indeplini mai multe functii: racire, dezumidificare, ventilare sau filtrare aer, toate sunt functii care conteaza si care pot decide gradul de eficienta. Cu cat sunt mai multe, cu atat mai bine.
  • Zgomotul. Tine cont de zgomot! Un zgomot prea mare poate sa devina extrem de deranjant si sa iti strice gradul de confort din incapere. De regula, un zgomot care nu deranjeaza urechea umana este de sub 60 de decibeli, asadar, orienteaza-te spre un aparat care faca un zgomot sub aceasta valoare.

Evident, conteaza foarte mult si brandul, dar si alte aspecte precum dimensiunea si greutatea. Un aparat de aer conditionat mobil trebuie sa fie mobil, adica sa poata fi transportat cu usurinta.\

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *