7 motive sa iti construiesti o casa inteligenta

case smartCasele inteligente nu mai reprezinta pentru nimeni un subiect necunoscut. Majoritatea sunt la curent cu cateva informatii de baza privind acest subiect, insa putini cunosc cu exactitate beneficiile locuirii intr-o astfel de casa. Chiar si pasionatii de tehnologie care si-au construit casa pusi in tema fiind, inca mai sunt surprinsi de cat de interesant poate fi sa locuiasca intr-o casa smart.

Cu alte cuvinte, casa smart devine prietenul de nadejde al proprietarului. Este un intreg sistem in care proprietarul poate avea incredere atunci cand el lipseste de acasa. Este solutia perfecta mai ales pentru oamenii ocupati, care nu dispun de timpul necesar ocuparii asa cum si-ar dori de o locuinta clasica, ce necesita toata atentia pentru intretinere.

Utilizarea dispozitivelor inteligente intr-o casa smart este relativ simpla. Odata conectate la aceeasi retea de internet, device-urile raspund la comenzile din aplicatia instalata pe un laptop, o tableta sau un smartphone.

Specialistii Case-smart.ro sunt de parere ca o casa smart este potrivita oamenilor care isi doresc sa duca o viata mai lejera, lipsita de grija intretinerii de zi cu zi a locuintelor.

Beneficii pe care le obtine un proprietar de casa inteligenta

In cazul in care exista resurse financiare, oamenii ar trebui sa isi dea voie sa evolueze odata cu tehnologia. Sistemele inteligente ce pot fi implementate intr-o astfel de casa au fost gandite astfel incat sa reduca semnificativ cheltuielile de intretinere a casei, sa reduca timpul petrecut cu activitatile din locuinta, precum si sa sporeasca lejeritatea si confortul proprietarilor.

Casa inteligenta asigura siguranta proprietarului

Un prim beneficiu este siguranta de care dispune proprietarul in casa, dar si atunci cand se afla la distanta. Sistemele care monitorizeaza locuinta si-au dezvoltat tehnologia, avand astazi posibilitatea de a-l alarma pe proprietar in cazul in care un necunoscut se apropie de casa. Camerele de supraveghere functioneaza intr-un mod care reduce utilizarea energiei, anume doar la sesizarea de miscare sau sunete intr-o zona prestabilita de proprietar.

Cine nu si-ar dori un sistem audio si video in propria casa?

Cu un ecran si un dispozitiv audio de calitate, orice este posibil. Proprietarii pot adauga aici becuri inteligente, pe care le pot controla din aplicatiei, avand posibilitatea reglarii intensitatii sistemului de iluminat. Lumina poate fi reglata prin anumiti senzori inteligenti care detecteaza lumina de afara, setand astfel intensitatea din interior. Economiile financiare vor fi remarcate foarte rapid – o astfel de casa utilizeaza mai putina energie electrica decat una clasica.

Tot tipuri de senzori smart pot identifica daca in aer exista fum, deci daca se apropie un pericol de incendiu. De asemenea, pot alarma proprietarii cu privire la o inundatie din casa. Astfel, evenimentele neplacute ce pot avea loc in orice casa pot fi prevenite sau oprite la timp in cazul unei case smart. Tot acestia pot regla temperatura.

Economie mare de timp

Proprietarul nu mai trebuie sa piarda timpul facand curat in casa, deschizand si inchizand portile in fiecare dimineata sau chiar facand cafeaua.

Nu in ultimul rand, in situatiile in care, in anotimpul cald, proprietarii se afla in vacanta, ei pot seta irigarea gazonului de la distanta. Cu o simpla apasare de buton aspectul ingrijit al curtii interioare a locuintei nu va avea de suferit.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *