5 reguli de amenajare a camerei copilului, care ii pot oferi siguranta

mobila copiiOrice parinte, mai ales daca este pentru prima data intr-o astfel de postura, isi doreste sa faca totul perfect pentru cel mic. Sunt multe lucruri de facut, iar unul dintre aceste lucruri este descoperirea celor mai bune solutii pentru amenajarea dormitorului celui mic. Exista foarte multa mobila copii, gandita in asa fel incat sa fie sigura, insa exista si variante de dormitoare pentru copii in comert care pot genera probleme.

Specialistii de la kids-room.ro au reusit sa evidentieze 5 reguli de amenajare, care ii pot oferi siguranta totala celui mic.

Cum se foloseste mobila pentru copii si ce alte detalii trebuie sa fie luate in calcul la amenajare?

1) Patul trebuie sa fie pozitionat intr-o zona libera. Mai exact, acesta trebuie sa fie intr-o zona inc are este lumina, insa nu langa geam sau langa calorifer. De asemenea, trebuie sa stea departe de rafturi si de dulapuri. Cei mici sunt curiosi si se pot carata tot timpul pe diverse piese de mobilier, ceea ce le poate aduce accidentarea. Sunt de evitat tablourile foarte grele agatate in camera copilului.

2) Toate piesele de mobilier trebuie sa fie bine fixate. Chiar si in cazul in care o piesa de mobilier pare foarte stabila, este bine sa se stabilizeze si chiar sa se prinda de perete sau de podea. In felul acesta, chiar si atunci cand cel mic creste si devine foarte curios, nu poate sa destabilizeze mobila.

3) Dispozitivele de securizare a sertarelor si a ferestrelor. Exista din ce in ce mai multe astfel de dispozitive si merita din plin sa fie folosite in orice dormitoare copii. Acestea au rolul de a nu-l lasa pe copil sa isi prinda manuta sau sa ajunga la lucruri nepotrivite pentru varsta lui. Spre exemplu, exista dispozitive care nu permit deschiderea ferestrei cu o deschidere mai mare de 10 cm.

4) Plantele trebuie sa fie alese cu grija. Este bine sa existe plante in camera celui mic, insa acestea trebuie sa respecte niste reguli. Inainte de achizitia unei plante trebuie o informare serioasa in ceea ce priveste toxicitatea ei. Este adevarat ca putine plante sunt toxice atunci cand sunt in incapere, insa multe dintre ele devin toxice daca sunt muscate si inghitite.

5) Sunt de evitat micile accesorii. Pentru a evita spargerea lor si pentru a evita accidentarea copilului, este bine ca in camera lui sa nu existe accesorii precum bibelouri, magneti de frigider sau alte elemente de acest fel. Toate jucariile pe care le are trebuie sa fie suficient de mari pentru a nu fi inghitite si de asemenea, sa nu fie foarte lungi, in asa fel incat sa poata fi infasurate in jurul gatului.

Este important ca orice detaliu din camera celui mic sa fie analizat cu mare atentie. Odata amenajata camera, orice parinte poate sta fara griji, stiindu-si noul membru al familiei in deplina siguranta

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *