3 aspecte de baza in constructia unei case rezistente

rezistenta caselorIn momentul in care se decide constructia unei case este foarte important sa fie aleasa o echipa de specialisti care sa realizeze cel mai bun proiect. Inainte de a trece efectiv la treaba este important ca un plan bine pus la punct sa existe deja pentru ca proprietarul sa fie pregatit pentru tot ce are de facut.

Pentru ca procesul de constructie este de cele mai multe ori o experienta noua pentru proprietar, acesta se va confrunta si cu provocari pe care va trebui sa stie sa le gestioneze cu rabdare. Specialistii de la arhipropub.ro vorbesc despre trei aspecte importante de care trebuie sa se tina cont pentru construirea unei case rezistente:

Proiectele de rezistenta a caselor in functie de evaluarea solului

In momentul in care sunt intocmite proiecte rezistenta case trebuie sa se tina cont de evaluarea solului. Aceasta etapa este si cea mai importanta pentru ca de ea depinde modul in care fundatia va fi facuta. Evaluarea are loc in urma unui studiu geotehnic, in scopul de a gasi cele mai mari probleme pe care solul le poate aduce unei cladiri in timp.

Cu ajutorul acestui studiu, proprietarul are garantia ca urmeaza sa obtina cel mai bun nivel de siguranta in ceea ce priveste rezistenta si stabilitatea cladirii si conditiile normale de exploatare. Chiar daca studiul implica si un cost in plus, nu trebuie omis pentru ca proprietarul risca sa piarda mai mult atunci cand terenul nu este sigur.

De asemenea, daca este construita o casa cu demisol sau cu subsol se va lua in calcul si modul de executie, astfel incat nivelul de apa subterana sa scada. Astfel, constructiile se vor derula in deplina siguranta si nu apar acele infiltrari de apa, igrasie sau mucegai in interiorul fundatiei, in subsol sau beci.

Proiecte de rezistenta pentru fundatii

Dupa ce se face analiza geotehnica se va trece la pregatirea terenului pentru a turna fundatia in baza unor proiecte de rezistenta pentru fundatii. Tinand cont de faptul ca pe fundatie sta toata greutatea constructiei si aceasta se transmite in pamant, aceasta trebuie sa fie foarte bine construita si proiectata pentru a asigura stabilitate si rezistenta unei case.

Adancimea fundatiei va fi stabilita pe baza studiului geotehnic. Pentru turnarea fundatiei se recomanda alegerea celor mai bune materiale si contactarea unei echipe de specialisti care sa stie exact ce anume trebuie sa faca.

Acoperisul este foarte important

Acoperisul nu este un simplu element care determina ca ploaia sa nu ajunga in interiorul casei, rolul sau fiind si de a termoizola si de a proteja casa contra infiltratiilor si a intemperiilor de orice tip. De aceea, proiectarea lui trebuie sa fie facuta corect.

Toate acoperisurile au drept componente de baza structura de sprijin numita si sarpanta, elementele de invelire si toate elementele auxiliare, cum sunt burlanele, palniile de scurgere si alte racorduri.

Constructia casei nu este deloc o misiune usoara si de aceea este foarte important ca proprietarul sa comunice eficient cu echipa de specialisti care se ocupa de proiect, pentru ca rezultatul final sa fie cel dorit.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *